Запалиха колите на пловдивски бизнесмен, съдружник на двоен убиец

Запалиха колите на бизнесмен в Кършияка, съобщи TrafficNews. В петък през нощта двете коли на Иван Нейчев са пламнали. Едната – опел е изгоряла до гуми. Тя е била паркирана на улица „Иван Рилски”, на метри от кооперацията, в която живее Нейчев. След няколко минути е пламнала и втората кола – фиат. Тя е била позиционирана на улица „Васил Левски. Италианският автомобил е обгорял единствено в предната част.

Опелът е изгорял до основи. И към днешна дата, превозното средство е позиционирано на улицата, където е било запалено. Що се отнася до фиата, той е транспортиран до местоработата на бизнесмена.

Името на Иван Нейчев се появи в медийното пространство около двойното убийство в Кършияка. Той е съдружник на сочения за убиец – Йордан Таков и жертвите баща и син Ботеви.

Припомняме, че Христо и Васил Ботеви бяха застреляни от свой роднина, след скандал в склад на улица „Борба“. Задържаният за двойното убийство е 45-годишният Йордан Таков. Васил и Йордан са първи братовчеди, а Христо е племеник на Таков. Преди 5 години Христо Ботев, Йордан Таков и Иван Нейчев регистрират фирма „Сити Груп 1“ с предмет на дейност търговия с различни стоки. Наемат склад на ул. „Борба“ 18 и започват да рециклират и дават под наем вендинг автомати.

Таков е признал за убийство на Васил и Христо Ботеви, но твърди, че то е извършено в условията на самоотбрана. Според версията му причината е спор между него и по-младата жертва и негов съдружник във фирмата. Спор между тях на финансова основа прераснал в сбиване, като обвиняемият е изкарал законно притежавания си пистолет и ги убил.

Йордан Таков е в ареста към пловдивския затвор. Изгорелият фиат на Нейчев е транспортиран в склада на улица „Борба”, научи наш репортер. В петък униформени са посетили складовата база и са разговаряли с Нейчев.

Живеещи в района на пожара спрягат версията, че двете коли са били умишлено запалени. По думите им, няма как огънят да е тръгнал едновременно и по двете превозни средства случайно от неизправност. Още повече, че колите не са били позиционирани една до друга, а са били на различни адреси.

Кой би имал зъб на Иван Нейчев? Наши източници разказаха пред наш репортер, че са виждали в базата лица, които са вдигали скандали на Нейчев. Тези лица били близки на бившия му съдружник Йордан Таков. Нещо повече – не веднъж на посещение във фирмата е била съпругата на Таков.

Дали Йордан все още дърпа конците от затвора не е ясно, както и дали авторите на палежите са свързани със сочения за убиец на Ботеви. По случая е започнато досъдебно производство.

По данни на МВР и пловдивската пожарна сигналът за пожара е подаден около 01:00 часа на 5 юни. Огнеборци са се отзовали на повикване от телефон 112 за пожар на две коли. Работата по случая продължава.

Преди по-малко от месец Йордан Таков поиска да излезе от ареста, заявявайки, че има здравословни проблеми и че е действал при самозащита. В крайна сметка магистратите не уважиха исканията на Таков. Те потвърдиха взетата му най-тежка мярка.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share