Заплаши с убийство жена в игрална зала, после потроши ресторант

Заплаши с убийство жена в игрална зала, после потроши ресторант

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж за закана с убийство и грубо нарушаване на обществения ред, извършено в условията на опасен рецидив.

На 23.09.2021 г. около 23,00 часа в игрална зала в село Световрачене, агресорът се заканил на жена с убийство, като я хванал за косата и й казал: „Ще стане страшно с теб“. Това заканване е възбудило страх у жената.

На 24.09.2021 г. около 11,00 часа в ресторант „К.“ в селото, същият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – счупил част от входната врата на заведението, две чинии и един полюлей. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив – тъй като В.Д. е осъждан за друго тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ за не по-малко от една година, изпълнението на което е отложено по чл. 66 от НК.

Предвид криминалното минало на обвиняемия и реалната опасност да извърши ново престъпление, дежурен прокурор е постановил задържане на буйстващия за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.