Заподозреният за убийство син на Емилия Масларова е неоткриваем

Заподозреният за убийство син на Емилия Масларова е неоткриваем

Доведеният син на Емилия Масларова – Иво, все още се крие от закона и не може да бъде намерен от родните криминалисти. Мъжът е основният заподозрян за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова през октомври м.г. Lupa.bg пише, че въпреки червената бюлетина за издирване чрез Интерпол, все още няма абсолютно никаква следа от Иво.

Синът на Масларова имал неуредени финансови взаимоотношения с жертвата, категорични са прокурорите от материалите, които са събрали по делото. За мократа поръчка са платени 50 000 лева, твърдят обвинителите. Поръчителят е предал бележка с имената на жертвата, регистрационния номер на ползвания от нея автомобил, както и марката и цвета. „Поръчителят е един от тримата обвиняеми, обвинен е задочно, знаем кой е поръчителят. Издадена е европейска заповед за ареста му и е обявен за международно издирване и с червена бюлетина на Интерпол“, посочи гласът на прокуратурата Сийка Милева.

Обвинителите смятат, че именно Иво Масларов е поръчител на покушението. Като физически убиец е арестуван служителят на НСО Боби. Той е охранявал масови мероприятия и висши политици. Експертиза на мобилния му телефон показала, че е комуникирал активно с прокурори, съдии, бивши министри и всички те са били от една масонска ложа. С тях обменял доклади, лични документи на българи и чужденци, постановления на софийската районна прокуратура, преписки и досъдебни производства. Ще се разследва дали магистратите са замесени в други престъпления.

46-годишната Станка Марангозова беше убита от моторист на 10 октомври м.г. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза. Разследването показало, че на колата й имало монтирано проследяващо устройство, за да се проучи маршрута й. Същото е било намерено и при обиск в имот на офицера от НСО. Той е разпределял задачите между останалите членове на бандата и е координирал действията им.

Специално за извършването на убийството е бил закупен мотоциклет, а в деня на покушението жертвата е била проследена. След престъплението моторът е изхвърлен в езеро до Чепинци. Криминалистите го извадиха от водоема и сега той е едно от основните доказателства.

В интервю през 2013 година Станка Марангозова заявява, че се страхува за живота си, защото получава заплахи. През 2011 година 46-годишната жена бе задържана при акция на ДАНС по разследване за измами и пране на пари. По-късно Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу Марангозова за източването на над 65 милиона лева в периода от 2008 до 2011 година.

Проблемите й започнали през 2009 г., когато сключила договор с Иво Антонов Масларов – доведен син на екс социалния министър Емилия Масларова. С договора той й предоставил сумата от 150 хил. евро, които да управлява. Марангозова не могла да изпълни никоя от точките на договора. За 2 години и половина, обаче по сметката на Масларов превела 2 млн. лв., за което тя разполагала и с банкови извлечения. По думите й, това били собствени средства. Нямало как да му откаже, защото той я заплашвал.

„Давах, докато имаше какво да давам. Заплашваше ме, че ще дойде в офиса, ще ме съблече гола и ще ме почне“, споделя преди 6 г. Марангозова. „Бях в невъзможност да уведомя полицията. Към мен беше прикрепено лице, на което трябваше да прехвърля два автомобила“, описва приживе драмата Станка. В последните две години ДАНС Враца опазиха живота ми“, разкри тя.