Запознанство в Интернет свърши в съда

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 24-годишния Панайот Н. за грабеж на чужди вещи, представляващ опасен рецидив, извършен с употреба на сила, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Според обвинителния акт, на 13 март тази година подсъдимият отишъл в дома на мъж, с когото се запознали в интернет. След като говорили известно време, без никаква причина Панайот се приближил до домакина си и го ударил с юмрук в лицето. Мъжът паднал на пода, а подсъдимият продължил да го рита и удря, като му причинил множество кръвонасядания, сътресение на мозъка и други травми.

Издърпал мобилния телефон на жертвата си, отнел два лаптопа от жилището, златна обица, раница, портфейл със 100 лева и напуснал дома. В района на кооперативния пазар в Добрич Панайот продал отнетите вещи на неустановено по делото лице за 200 лева.

Извършителят на грабежа бил разпознат от пострадалия мъж. Назначената по делото експертиза оценила отнетото имущество на 3796 лева.

Панайот Н. е осъждан ефективно за различни престъпления от Районния съд в Провадия. Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд за 3 декември тази година.