Заради COVID-19: Апелативен съд закри делото за убийството на Милена

Заради COVID-19: Апелативен съд закри делото за убийството на Милена

Делото за убийството на Милена от Куртово Конаре стартира в Апелативен съд. Илиян Рангелов, който е подсъдим за убийството на годеницата си Милена Динова, обжалва наложената му от Окръжен съд присъда.

Припомняме, че магистратите го признаха за виновен, но го оправдаха убийството да е извършено по особено жесток начин. Той бе осъден на 15 години затвор, както и по 180 хиляди лева обезщетение на майката и бащата на Милена. Младата жена бе убита на 28 декември декември 2016 година. Илиян и Милена имали много проблеми и често са избухвали скандали между тях. Те били сгодени от май, а на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ.

Рангелов не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Често скандалите им били именно заради болезнената ревност на Илиян. Той е и изключително агресивен като често изпадал в моменти на амок и умопомрачение.

Милена е работила в месарската фирма „Новомес”, като в нощта на убийството тръгнала към работа, а Илиян е настигнал близо до дома им. Двамата се скарали, след което той я ударил в главата и забил ножа в гърдите й. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Колегите на Милена открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място.

Часове след убийството, Илиян сам е направил пълни самопризнания, припомня Traffic News.

Днес заседанието в Апелативен съд обаче бе закрито. В залата не бяха допуснати близките на двете страни, както и представители на медиите. Причината – COVID пандемията. По преценка на съдебния състав външни лица не бяха допуснати заради опасността от зараза.

Без репортери протече заседанието и по случая с жестокото убийство в Асеновград, за което бяха осъдени непълнолетните Митко и Исмаил. 15-годишният Исмаил обжалва присъдата си. от 9 години и 4 месеца лишаване от свобода, а Митко – 2 години условно с 3 години изпитателен срок.

Припомняме, че до бруталното престъпление се стигна, след като двамата издърпали торбата на жертвата си, в която имало 3 лева и мобилен телефон. Ударили го в носа, като от удара той се свлекъл на земята. Носът му бил счупен и започнала да шурти кръв. Ромите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, от където си купили алкохол. След малко се върнали на мястото на инцидента и, когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние, Исмаил започнал да скача върху главата му, докато го убил. Освен това около врата на жертвата имало следи от душене.

Таксиджия, паркирал в близост, станал свидетел на бруталната сцена и веднага извикал полицейски екип, който се намирал наблизо. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали бърза помощ. За съжаление, при идването си медиците само констатирали смъртта на асеновградчанина.