Заразена с COVID-19 преседяла часове сред хората в Спешното

Заразена с COVID-19 преседяла часове сред хората в Спешното

50-годишната Шенка Б. от пазарджишкото село Сарая, която даде положителна проба за COVID-19, е преседяла часове в „Спешно отделение“ на областната болница в града.

Това споделиха медицински работници, притеснени за здравето и живота си. Гурбетчийката се прибрала в петък от Англия и два часа след това се почувствала зле. Тъй като била диабетичка, не си била взела навреме инсулин. До спешното в Пазарджик я докарал съпругът й. Когато я приели обаче, жената не казала веднага, че се връща от Англия.

Но минути по-късно си признала и медиците веднага й направили тест, който установил COVID-19. Пациентката е приета в здравното заведение и състоянието й е стабилно. Преди да потърси лекарска помощ, Шенка е имала контакти със съпруга си, сина си и снаха си, както и с тяхното дете.

Те са поставени под карантина. Вторият по-нов случай на заразен с коронавирус е на 58-годишен мъж от село Говедаре, който е в „ Инфекциозно отделение“. И той е в стабилно състояние. Изследван е и синът му, като пробата му е отрицателна.