Заразеният в Добрич се е завърнал от Англия

Петият заразен с коронавирус от Добрич се е завърнал от Англия снощи. Мъжът е кацнал е на летище Варна около 2.30 ч. Имал е кашлица и веднага е отишъл в болницата. Настанен е в Инфекциозно отделение.

Пациентът е в добро състояние. Установени са контактните му лица, които са поставени под задължителна домашна карантина. До момента общо пет са положителните проби в област Добрич на пациенти с COVID-19.

Първите четирима са готвачи, които се завърнаха от Австрия на 16 март, където са работили като готвачи. Пациентите са в добро общо състояние, съобщи Директорът на РЗИ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

При тях също всички контактни лица са установени и са поставени под задължителна домашна карантина. Служителите на ОД МВР за денонощие са извършили 179 проверки на лица, поставени под карантина, като няма констатирани нарушения. За същия период от време са проверени 225 търговски обекта за спазване на въведените ограничителни режими и няма установени нарушения на територията на областта.