Засякоха над 400 джигити в София за 2 дни

Засякоха над 400 джигити в София за 2 дни

Над 400 шофьори, нарушили скоростните режими, са заснети от пътните камери в София от събота до днес. Това съобщи Любомир Костадинов – началникът на „Пътна полиция“ към СДВР на брифинг.

Сред джигитите-рекордьори е водач, шофирал със 170 км/ч. на Околовръстното шосе в столицата. Костадинов бе категоричен, че всички заснети нарушения ще бъдат обработени и ще бъдат налагани съответните наказания.

От петък следобед до края на днешния ден служители на жандармерията и пътни полицаи следят за спазването на Закона за движение по пътищата, като органите на реда са концентрирани най-вече върху агресивното шофиране, карането с превишена скорост и спирането в аварийните ленти. Акцията е във връзка с почивните дни.

В първите два дни на акцията столицата са напуснали над 55 хил. души, които се очаква да се завърнат днес. От 22 май до този момент са регистрирани 62 пътнотранспортни произшествия с материални щети, като в 3 от тях има леко пострадали. Полицаите са отнели 38 свидетелства за управление на моторни превозни средства и са прекратили 39 регистрации. Деветима са хванатите с алкохол в кръвта над 1,2 промила, шестима са засечените с по-малък промил. Тези данни са регистрирани на територията на София, уточни Костадинов.

Наблюдава се леко повишение на катастрофите с материални щети след края на извънредното положение, отбеляза началникът на „Пътна полиция“. Той допълни, че трафикът сега е значително по-засилен, отколкото бе тогава.