Затворниците се сдобиха с телефон, викат си мадами „на свиждане“

Затворниците се сдобиха с телефон, викат си мадами „на свиждане“

Отскоро в Софийският централен затвор има телефон с фонокарти, който може да бъде използван от всички лишени от свобода. Цените обаче били двойно, дори тройно по-скъпи от тези на апаратите извън зандана, съобщава Lupa.bg. Въпреки това, лишените от свобода масово ползвали устройството, за да си говорят предимно с мадами след запознанства в нета. Пандизчиите се възползвали от екстрата, за да си уредят евентуално свиждане с хубавиците.

Преди време в Софийският централен затвор се вкарваха предплатени карти, като така осъдените говорили тайно от килиите си. Отскоро обаче те имат право да го правят от новия апарат, който е инсталиран в зандана.

Така лишен от свобода може да се обади дори на главния прокурор Иван Гешев, ако му има номера, като никой няма да му държи сметка затова, защото достъпът до телефона е за всеки, който има фонокарта.

Новият апарат бил използван още за разговори с адвокати и роднини. Всички лишени от свобода обаче бързали и използвали слушалката за много кратко, защото обаждането им излизало солено.

Лишени от свобода подозират, че телефонът може случайно да се „повреди“ скоро, защото заради него много нередности в зандана достигали до медиите.