Защо избяга Пепи Еврото?

Защо избяга Пепи Еврото?

Ако започнем да извеждаме случаи, с които да се замеряме, аз мога да направя това и да кажа: „защо избяга Пепи Еврото след неуспешната операция по задържането му от ГДОБП“. Та нали Калин Стоянов ръководеше тази операция. Това изтъкна в интервю за бТВ Петър Тодоров.

На въпроса дали има пропуск с Ангел Христов, който бе издирван с червена бюлетина, но починал у нас, главният секретар на МВР в оставка каза, че това е въпрос към Калин Стоянов, тъй като по времето, когато беше установен единият от братята Галеви, настоящият вътрешен министър бе директор на ГДБОП. И Ангел Христов беше негова задача, заяви Тодоров.

Часове, след като президентът Румен Радев отказа да го освободи от поста главен секретар на МВР, както поискаха управляващите, Тодоров сам подаде оставка. Той обяви, че се оттегля, за да не става „част от опита за политическа употреба на МВР“.

Според него не може да се говори за война между служебното и редовното правителство.

„Това е една акция – целенасочена, за разграждане и политизиране на системата. Бяха освободени изключително качествени директори по места. Явно тези хора не се вписват в плана да направим нашето МВР… ….цитирам запис от преди 3 месеца и там ясно се казваше че целта е да се направи „наше МВР“, каза главният секретар на МВР в оставка.

„Ние работим две години със Стоянов (б.а. настоящият министър на вътрешните работи). През цялото време имахме нормални и добри служебни задължения. Нещо повече – в деня преди да бъде назначени за министър, проведохме разговор в моя кабинет и аз го попитах как ще работим при новата конфигурация и той каза че желае да разчита на моя опит и да продължим да работим както до този момент“, добавя той.

„Буквално няколко дни по-късно, след посещението на партиен лидер, бях извикан и съответно с неудобство министърът ми зададе въпроса гледайки надолу: дали ще си подам оставката тъй като имало напрежение“, разказва Тодоров.

Той потвърди, че въпросният политически лидер, за който говори, е Кирил Петков.

„Беше там и може да се провери. Има камери“, заяви главният секретар на МВР в оставка.

„След посещението на този партиен лидер бях извикан и въпреки договорката да работим в екип, това се промени без причина. Но тогава умишлено му казах че няма да подам оставка“, добавя той.

Опорките, които бяха изтъкнати от министъра, са крайно несъстоятелни, каза още Петър Тодоров в отговор на въпроса дали намира пропуски в работата си като главен секретар.