За първи път: Откриха нарколаборатория в куфар, трима са задържани в Бургас

За първи път: Откриха нарколаборатория в куфар, трима са задържани в Бургас

Мобилна нарколаборатория в куфар и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране, са открити от полицията в Бургас и Поморие. Арестувани са трима мъже – двама от Бургас и един от Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Мобилната лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, е открита в апартамент на ул. „Дебелт“ в бургаския к-с „Възраждане“, обитаван от 42-годишен криминално проявен бургазлия.

При проверката в жилището служителите от Първо Районно управление задържали и втори бургазлия – също криминално проявен, на 58 години.

В куфара, с който лабораторията е пренасяна, са открити предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества / сред които и червен фосфор/, необходими за приготвянето на синтетични наркотици.

Намерени са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при направения полевия наркотест на метамфетамин. Общото тегло на конфискувания наркотик е около 20 гр.

Междувременно при претърсване в дома на 33- годишен помориец на ул. „Ахелой“ са открити 42 пликчета с около 40 грама марихуана, 34 пликчета с амфетамин на бучки – около 20 грама и 53 пликчета с метамфетамин – общо около 25 грама. Помориецът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.