За трима убити: 6 г. затвор за украинския шофьор след катастрофата край Лесово

За трима убити: 6 г. затвор за украинския шофьор след катастрофата край Лесово

Шест години затвор получи украинският шофьор, който е обвинен за причиняване на смъртта на трима души на пътя край Лесово.

При инцидента на 9 октомври миналата година пострадаха 12 пътници. Тогава малко преди граничен пункт „Лесово“ пътнически микробус с група туристи за Одрин буквално се заби в спрял на пътя камион. Шофьорът на камиона, украински гражданин, спрял за почивка след дълъг курс през Румъния.

Експертизите по делото са показали, че водачът на микробуса също е превишил скоростта и не е успял да спре. Делото се гледа по съкратено съдебно следствие по искане на всички страни. Шофьорът признава обстоятелствата около инцидента, но не и вината си.

„Към този момент той се е примирил с това си състояние, но не е преглътнал факта, че е участвал в това събитие. Това е неговото състояние. Той е смазан емоционално“, заяви адв. Светослав Михов, защитник на Октавиан Бетиан, цитиран от БТВ.

От прокуратурата в Ямбол уточниха, че тирът на украинския шофьор е бил паркиран с часове на пътното платно, като по този начин е пречел на движението.