Зловещи разкрития за тройното убийство в Рогош

Зловещи разкрития за тройното убийство в Рогош

Извършителят на тройното убийство в Рогош Николай Христов остава в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив, съобщава Plovdiv24.bg.

Неговият адвокат поиска по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“, но съдът не уважи искането му и потвърди определението на първоинстанционния съд.

Съдията отбеляза, че има събрани противоречиви данни за престъплението и че все още делото е на ранен етап. Но има и свидетелски показания и данни от видео наблюдение, които не подкрепят обясненията на подсъдимия. Ето защо „задържане под стража“ остава най-адекватната мярка за него, каза съдията.

Прокурорът по делото Румен Попов каза в залата, че действително Николай и баща му са имали тежки взаимоотношения с жертвите, но това не оправдава извършителят на тежкото престъпление, който в един момент е действал като същински „екзекутор“.

Той убива двамата свои братовчеди, които са тръгнали да го нападат в дома му, но после навън е догонил и третият – чичо му Енчо, който е бил тръгнал да бяга. Николай е възпроизвел във въздуха два предупредителни изстрела и след като го е настигнал, е стрелял в него, вече на двора.

Според адвоката на подсъдимия той е бил нападнат от роднините си, въоръжени с метални пръти, в неговия дом, в присъствието на малолетната му дъщеря. Това е нещо много съществено, което би следвало да се има предвид при правната квалификация на престъплението.

Тройното убийство стана на 06.08.2022 г. в с. Рогош, обл. Пловдив. Обвиняемият е използвал огнестрелно оръжие – едноцевна, гладкоцевна пушка и умишлено е умъртвил тримата мъже – баща и двамата му синове – престъпление по чл. 116 ал.1 т.4 пр.3 т.6 пр. 1 от Наказателния кодекс, според обвинителния акт на прокуратурата.

Николай Христов е обвинен и за това, че на същата дата и място е държал огнестрелно оръжие – едноцевна, гладкоцевна пушка – 12-ти калибър и 24 патрона, без да е имал надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.