Зловещи разкрития за убийството на пловдивската милионерка Виолета

Зловещи разкрития за убийството на пловдивската милионерка Виолета

Посетих в болницата Виолета Балабанова. Когато попитах дали синът й Георги има нещо общо с нападението над нея, тя замълча и се разплака. Тогава разбрах, че тя го свързва с деянието и се усъмних в него. Няколко дни след това тя почина. Това разказа в съда полицаят Михаил Ангелов, който е бил дългогодишен приятел с пловдивските бизнесмени семейство Балабанови по време на делото днес срещу Здравко Дечкин, обвинен в грабеж, завършил с убийството на бизнесдамата през 2009 година, съобщава Plovdiv24.bg.

Припомняме, че 10 години след престъплението Дечкин бе привлечен като обвиняем за това, че на 30 септември 2009 година в Пловдив като извършител в съучастие с Георги Балабанов /син на почината/, е отнел дамската чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, на милионерката Виолета Балабанова, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с пробождане с нож на Виолета, от което е последвала смъртта на жената.

Служителят на МВР Михаил Ангелов се познава с Балабанови от 80-те години и е близък приятел. Той заяви, че се съмнявал в Георги-син, защото всеки път, когато го питал за майка му, той гледал надолу и отбягвал въпросите му. „Балабанови бяха много добро и сплотено семейство, Виолета и Геогри-баща бяха навсякъде заедно. Те бяха фактор в този град, големи бизнесмени. Виолета ми е споделяла, че синът им е тръгнал по лоши пътища и се страхува да не разпилее семейното имущество, караше ме да го наглеждам“, разказа още полицаят.

Той коментира, че Георги-син е бил по нощния живот, редовно сменял колите си. Георги-младши се обадил на Ангелов в трагичната нощ, за да му каже, че са нападнали майка му. „Бях в сервиза и оправях телефон, когато видях много събрани съседи, чух, че някой е нападнал майката на Жоро Балабанов, била намушкана и червата и били навън. Обадих му се да дойде, а той каза: „Шегуваш ли се с мен?“, разказа Георги Ставрев, друг свидетел по делото.

„Получихме сигнал за намушкана жена, тогава работих в Спешна помощ. Когато пристигнахме, тя беше в кръв, а от нея се показваше чревна ципа, на една ръка имаше превръзка. По-късно ми каза, че извършителят бил с шапка с козирка, грозен и дебел и че и преди го е виждала около блока. Синът й се държеше агресивно и това ме накара да разбера, че е той“, това си спомни лекарят Първан Войнов. Делото продължава с разпит на свидетели.

loading...
loading...