Иван Вазелина остава в ареста заради побоя над панагюрец

Окръжният съд в Пазарджик потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“ за 35-годишния Иван Балабанов – Вазелина, който заедно с охранителите си преби в Панагюрище 46-годишния Нешо Юруков.

Иван Балабанов и двамата му охранители от София пребиха жестокото Нешо Юруков пред училище в Панагюрище миналата сряда.

Те пристигнали на мястото с Ролс Ройс и Мерцедес, собственост на Балабанов, и след кратно пререкание с жертвата му нанесли жесток побой. Саморазправата се разиграла пред очите на момиченце, за което Юруков се грижи.

Пребитият мъж е откаран в областната болница в Пазарджик, където лекарите установяват, че е с избити зъби, комоцио, временна загуба на съзнание и наранявания и охлузвания по лицето. Пред лекарите в хирургичното отделение Юруков заявява, че не си спомня какво точно му се е случило. Направеният скенер показва, че пострадалият няма вътрешни наранявания и счупвания. Два дни след приемането му в болница Нешо Юруков е изписан в добро общо състояние, съобщиха от болницата в Пазарджик.

Междувременно след 24-часов арест двамата охранители на Иван Балабанов бяха освободени, а той беше задържан за постоянно в ареста с определение на районния съд в Панагюрище. Основен мотив за това беше намерения в дома на Балабанов, в панагюрското село Оборище, незаконен пистолет „Браунинг“ с боеприпаси за него. Балабанов вече има една присъда от 2015 г. за притежание на незаконно оръжие.