Иван и Андрей били в заверата срещу Нико Тупарев?

Тв продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов имат ключова роля в опита да бъде превзет бизнеса на Нико Тупарев със скалъпени обвинения, че е източил собствената си фирма, разкриват пред Lupa.bg хора от продуцентските среди.

Според източниците ни, водещите на „Фермата“ са влезли в коалиция със скандалния Александър Тошев, по-известен в подзения свят като Джони Каскета и Джони Лудия. Идеята е била Тупарев да бъде дискредитиран и очернен и да бъде отстранен от тв бизнеса. По този начин предаванията, продуцирани от Нико, е трябвало да бъдат поети от фирмата на Иван и Андрей – „Междинна станция“, в която близо 50% има Джони Каскета. В момента Христов и Арнаудов на практика са извън голямата игра, тъй като не продуцират нито едно тв предаване – нито в Нова, нито в Би Ти Ви.

„Преди около 2 месеца те са навивали дългогодишна служителка на Нико Тупарев да стане защитен свидетел в прокуратурата срещу него и да твърди, че той ограбва съдружниците си – нещо, което няма нищо общо с действителността. Жената, която вече не работи във фирмите на Тупарев, била потресена от тяхното предателство и категорично отказала да бъде пионка в нечисти схеми“, разяснява човек от медийния бизнес.

Тупарев бил предупреден от свои познати в медийните среди, че момчетата, които той вкара в тв бизнеса и с които е приятел от 22 години, подмолно участват в заверата срещу него, но категорично отказал да повярва, че това е възможно.

Малко по-рано днес Софийския градски съд пуса на свобода Нико Тупарев Според СГС няма данни за престъпление, а сумата, която според прокуратурата, е присвоил, на практика е изплатена печалба, която на всичкото отгоре е прилежно декларирана и върху нея са платени данъци.

Само длъжностно лице може да е автор на длъжностно престъпление, а Нико Тупарев не е такъв. Той е само съдружник във фирмата „Лайм“ ООД, но не е бил неин управител. Няма и доказателства сам да си е превел 1,4 млн. лева, както твърди прокуратурата.

Според защитата на Тупарев той е жертва на опит за присвояване на дружество от две групи и сравни случая с този на Илия Златанов от разследването „Осемте джуджета“. По думите на един от защитниците, адв. Атанас Черногорски, почеркът е на групите около Петьо Еврото и Нотариуса. Прокурор по делото бе станалия известен около разследването „Осемте джуджета“ Димитър Франтишек-Петров.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share