Иван Костов хукна по лекари, срина му се имунната система

Иван Костов хукна по лекари, срина му се имунната система

Иван Костов се ожали, че са го налегнали здравословни проблеми покрай 2-те данъчни ревизии, които НАП направиха на финансовото му състояние през последните 2 години. В момента бившият премиер бил в очакване прокуратурата да започне действия срещу него заради 400 000 лева на него и жена му Елена, чийто произход не е ясен.

Покрай проверките Костов бил в необичаен за него стрес, който се отразил на иначе крепкото му здраве. Изведнъж бившият лидер на ДСБ получил срив на имунната система, който се проявил с херпес зостер. Той пък довел след себе си проблеми със зрението, които едва не го вкарали в болница за дълъг период от време. Експремиерът бил под лекарско наблюдение и едва се закрепил, а за здравето му се разтревожили всички близки – съпругата му, двете му дъщери Мина и Яна, че дори и италианският му зет Алесандро Мерлини, съпруг на Яна. С него, щерка си и внучка си Костов дели палата си в „Драгалевци“.

Откакто е извън политическата сцена, някогашният син лидер се е отдал на спокоен живот. През свободното си време се занимава с поддръжката на градината си, в която има дори собствено езеро с водни лилии. Градинарството му действало като фитнес, с който се раздвижвал. Да увеличи физическата си активност, го посъветвали преди време специалисти, след като открили, че страдал от дископатия. За да се избави от нея, Костов преди време показа в студиото на предаването „Търси се“, че прави специални йога упражнения, които го държали в младежка форма.

През идния декември бившият премиер ще празнува 70-годишнина, но все още се чувствал като юноша. За това спомагало и решението му да не хапва месо. Той е сред първите известни вегетарианци у нас, а от мръвките с жена му Елена се отказали още преди 30 години. „Не ни беше трудно, ние и преди почти не ядяхме, само пилешко. Просто решихме и спряхме. Не си спомням вече защо, може би по здравословни причини. Риба – да, ядем. Аз ям и млечни продукти, но рядко. Яйца – не“, обяснява г-жа Костова. На въпроса с какво се хранят, тя се засмива: „Както обичам да казвам – с гарнитурата на месото“. По ресторанти почти не ходели, защото постели почти 140 дни от годината и нямало какво да си поръчат.