Иван Костов хукна по лекари, срина му се имунната система

Иван Костов се ожали, че са го налегнали здравословни проблеми покрай 2-те данъчни ревизии, които НАП направиха на финансовото му състояние през последните 2 години. В момента бившият премиер бил в очакване прокуратурата да започне действия срещу него заради 400 000 лева на него и жена му Елена, чийто произход не е ясен.

Покрай проверките Костов бил в необичаен за него стрес, който се отразил на иначе крепкото му здраве. Изведнъж бившият лидер на ДСБ получил срив на имунната система, който се проявил с херпес зостер. Той пък довел след себе си проблеми със зрението, които едва не го вкарали в болница за дълъг период от време. Експремиерът бил под лекарско наблюдение и едва се закрепил, а за здравето му се разтревожили всички близки – съпругата му, двете му дъщери Мина и Яна, че дори и италианският му зет Алесандро Мерлини, съпруг на Яна. С него, щерка си и внучка си Костов дели палата си в „Драгалевци“.

Откакто е извън политическата сцена, някогашният син лидер се е отдал на спокоен живот. През свободното си време се занимава с поддръжката на градината си, в която има дори собствено езеро с водни лилии. Градинарството му действало като фитнес, с който се раздвижвал. Да увеличи физическата си активност, го посъветвали преди време специалисти, след като открили, че страдал от дископатия. За да се избави от нея, Костов преди време показа в студиото на предаването „Търси се“, че прави специални йога упражнения, които го държали в младежка форма.

През идния декември бившият премиер ще празнува 70-годишнина, но все още се чувствал като юноша. За това спомагало и решението му да не хапва месо. Той е сред първите известни вегетарианци у нас, а от мръвките с жена му Елена се отказали още преди 30 години. „Не ни беше трудно, ние и преди почти не ядяхме, само пилешко. Просто решихме и спряхме. Не си спомням вече защо, може би по здравословни причини. Риба – да, ядем. Аз ям и млечни продукти, но рядко. Яйца – не“, обяснява г-жа Костова. На въпроса с какво се хранят, тя се засмива: „Както обичам да казвам – с гарнитурата на месото“. По ресторанти почти не ходели, защото постели почти 140 дни от годината и нямало какво да си поръчат.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share