Ива Софиянска се появи в съда да подкрепи съпруга си

Ива Софиянска се появи в Специализирания съд, където се решава дали съпругът й Антон Божков ще остане зад решетките по обвинение за пране на пари, пише Lupa.bg.

Тв водещата нервно пафка електронната си цигара, докато магистратите решат дали синът на Васил Божков ще излети от килията, или ще остане под стража. Ива е придружена от адвокат Даниела Доковска, която вероятно ще защитава сина на бизнесмена по време на делото за определяне на мярката му за неотклонение.

Секретарката на Божков – Йоана Чолакова, която се води административен директор във ФК „Левски“ от 2 години посещавала психолог, не била удовлетворена да разнася кафета въпреки двете си висши образования.

Специализираният съд остави в ареста Йоана Чолакова, която е бивша секретарка на собственика на „Нове холдинг“ Васил Божков, а от няколко месеца административен директор във футболен клуб „Левски“. Тя е привлечена като обвиняема на 27 февруари. Според прокуратурата Чолакова е участник в престъпната група с лидер Васил Божков.

Основният мотив на съда Чолакова да не бъде пусната на свобода е, че е контактувала с всички участници в групата, а е организирала и контактите с други хора, които в момента не са обвинени, но се твърди, че са съпричастни към престъпни дейности като иманярство, сводничество и търговия с културни ценности. Те били посочени с имена и прякори от основния свидетел Цветомир Найденов и ако Чолакова излезела на свобода, можела да се свърже с тях.

Самата Йоана обясни пред съда, че никога не е била член на управителните съвети на дружества на Божков. Дори напротив – до преди две години тя живеела с мисълта, че не е направила нищо сериозно в живота си, въпреки че имала завършени две висши образования. Нейната задача била основно да организира работата в офиса, да сервира кафета и да поръчва води.

„Мислите ли, че човек с две висши образования трябва да се гордее с това?!, попита Чолакова. Затова преди 2 години тя решила да се оттегли от тази работа, но преди 8 месеца имала шанса да започне работа във футболен клуб „Левски“.

„Не разбирам нищо от лотарийни игри“, каза бившата секретарка на бизнесмена. За да се възстанови от неудовлетворението от работата, тя дори посещавала психолог от две години.

Йоана Чолакова е била секретарка на Васил Божков от 2003 г. до 2014 г. След това до 2018 г. е началник на кабинета му. От януари 2019 г. до януари 2020 г. е осигуряване в „Нове интърнал“, а от август 2019 г. до януари 2020 г. е административен директор във футболен клуб „Левски“.

Решението на съда не е окончателно. То може да бъде обжалвано от Апелативния сепциализиран съд. В случай на жалба или протест, делото ще се проведе на 12 март.

Очаква се по-късно да започне и делото за определяне на мярката за неотклонение на сина на Васил Божков Антон.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share