Ивелин Попов с положителен тест за коронавирус

Ивелин Попов с положителен тест за коронавирус

Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов е с коронавирус, гръмнаха медиите в Русия. Футболистите и целият щаб на „Ростов“ са поставени под карантина заради шест положителни проби. От клуба потвърдиха, но без да назовават имена, пише „Монитор“.

В официалното съобщение на „Ростов“ се казва, че има „отклонения от нормите“, което не означава непременно COVID-19.

„Спорт-експрес“ обаче твърди, че действително става дума за положителни тестове. Изданието назовава и играчите, сред които е и Попето. Останалите са Роман Ерьоменко, Денис Хаджикадунич, Хорен Байрамян, Матиас Норман и Арсений Логашов.

„В събота ми беше направен тест, както знаете взимат ти проба от носа и устата. От едното място е показало положително, а от другото – отрицателно. В този ден се изолирах от семейството си, защото, така да се каже, съм под подозрение“, каза Попов по телефона от Русия.

„В понеделник ми беше направен отново тест – на мен и цялото ми семейство. Моят показа, че е положителен, а на тях отрицателен. Във вторник пак бях тестван и показа, че е отрицателен“, обясни футболистът.

„Нямам никакви симптоми – температура, кашлица или болки в гърдите. Направих си снимка и на белите дробове и всичко е наред. Чакам следващите инструкции на клуба и на лекарите“, добави Попов.

Днес „Ростов“ трябваше да играе срещу „Сочи“, но мачът ще бъде отложен.