Иво Ториното ли стои зад отвличането на крипто милионера Александър?

Иво Ториното ли стои зад отвличането на крипто милионера Александър?

Известният ъндърграунд герой Ивайло Борисов – Ториното, спряган преди години за дясната ръка на Златко Баретата, по свое желание се е явил в полицията, за да даде показания за изчезването на Ай Ти милионера Александър Алтънбашев.

Иво Ториното е заявил, че е близък приятел с изчезналия и е имал среща с него в понеделник, на която Алтънбашев не се е явил. Заедно се интересували от търговия с крипто валути, но нямали официален общ бизнес.

В момента бившият лейтенант на Баретата се води изритан от кръга на биг боса и се препитава, като продава коли и мотоциклети втора ръка, пише Лупа бг.

Махленският тарикат Ивайло Борисов излетя с мощен шут от групата на екс антимафиота през 2019-а. До този момент Ториното се смяташе за №2 в йерархията и дясна ръка на Златко Баретата. Босът изчегърта Ториното и от управлението на охранителната фирма „Аполо Секюрити”, като на негово място поставил за управител своя баща Иван Иванов.

Основна версия за разлъката между Златко Баретата и Ивайло Борисов гласи, че бившият командос се е разделил с дясната си ръка заради аферата с отвличането на милионерския наследник Адриан Златков. Похищението на сина на мастития автотърговец Тони Златков е от лятото на 2017-а г. Почеркът е съмнително подобен на този с изчезването на Алтънбашев, което води до съмнения за участие на Ториното.

По това време в ъндърграунда плъзна мълва, че Ториното е разжалван заради съмнения за злоупотреби с касата на „Аполо Секюрити”, както и заради присъствието на много компрометирани здравеняци с обемисти крими досиета във ведомостта на охранителното дружество. Според закона, ако едно лице е осъждано за криминални престъпления, няма право да работи като охранител и да носи оръжие. Това обаче дълго време не било спазвано в „Аполо Секюрити”, докато охранителната фирма е била под оперативното управление на Ториното.