Избяга ли от България виновният за 18-те трупа в Локорско? Никой не знае къде е

Голяма е вероятността Валентин Христов, който е обвинен за 18-те трупа на мигранти, открити в камион в Локорско, да е напуснал границите на страната. На 17 октомври той е изведен тайно от Софийския централен затвор. Проверка на медията ни, показа, че в момента никой не иска да даде информация защо е освободен и къде е Христов.

Лишени от свобода твърдят, че той „се е оправил“ с прокурорите, защото имал много сериозни финансови средства.

Твърди се още, че бизнесменът е набутал съдружниците си с парите, които взел от злополучните мигранти и съучастниците му не получили нищо. Именно заради това, Христов трябвало спешно да напусне страната ни.

Припомняме, че мъжът беше екстрадиран от Гърция заради смъртта на 18 мигранти, намерени в тайник на камион край Локорско.

Българските власти откриха телата в тайно отделение под багажника на камион, превозвал дървен материал и изоставен на магистрала недалеч от София през февруари.

Тогава разследването установи, че всички мигранти са починали от задушаване.

По случая бяха задържани седем души във връзка със смъртта им. Валентин Христов веднага се ската в лечебницата на пандиза, където Lupa.bg разбра, че е имал сериозни проблеми с култовия затворник Янко Ваташки. Бизнесменът дори подавал сигнали срещу Янко Страшилището, че бил жертва на тормоз.

Според прокуратура Христов е участвал при подготовката на камиона. Ако бъде признат за виновен обвиняемият може да получи до 10 години затвор.