Известен пласьор опита да прекара хероин за 90 бона от Турция, използвал за муле жена

Известен пласьор опита да прекара хероин за 90 бона от Турция, използвал за муле жена

Известен наркодилър от Пловдив и 37-годишна жена са арестувани край Свиленград след опит да прекарат хероин за 90 бона у нас. Те са участвали в канал за трафик на дрога, информира TrafficNews.

Пловдивчанката е влязла в България с автобус от Турция на 25 март. При извършена щателна митническа проверка служителите на ГКПП – Капитан Андреево се натъкнали на 1 килограм хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото на жената.

Пратката била на стойност от 90 хиляди лева. Жената е била арестувана, а в последствие се разбрало, че хероинът бил предназначен за Пловдив. 37-годишната е трябвало да предаде стоката на 42-годишен съгражданин.

Още същия ден той е бил задържан от служителите на ГДБОП. Според прокуратурата той е основен двигател в схемата.

Медията ни научи, че мъжът и жената са от етническия квартал Столипиново. 42-годишният е добре познатият пласьор на едро Йосиф Асенов – Йозо. Той многократно е бил задържан през годините за наркосделки и пласиране в махалата.

Йозо само преди 6 месеца е бил освободен от турски затвор. Той е получил сериозно наказание в южната ни съседка отново за трафик на дрога. На границата бил спипан с пакети дрога, предназначени отново за пловдивския пазар.

От половин година Асенов е у дома и отново е в играта. Наши източници от квартала разказаха, че още докато е бил зад решетките в Турция е дърпал конците на нелегалния бизнес. С излизането си на свобода Йозо отново е продължил с престъпната си дейност.

Той е вербувал жени, които са без криминални регистрации, за да не се набиват на очи. Така и задържаната 37-годишна. Тя е жителка на махалата, неизвестна за органите на реда и неосъждана. Тя е пътувала сама, а Йозо я е чакал след границата.

Асенов и съгражданката му са привлечени като обвиняеми. Жена е с обвинение за трафик на дрога, а Йозо за подбудител и помагач.

Преди ден Окръжен съд им е определил мярка за неотклонение „задържане под стража”.