Известна бизнесдама гази закона с джип за 300 бона

Ако преминавате край малкия паркинг на ул.“Васил Левски“ при кръстовището с бул.“Христо Ботев“, няма как да не ви направи впечатление металиково зелен Мерцедес G класа, пише flagman.bg. Обикновено не само ексцентричните предпочитания на собственика му, както и уникалният номер, струващ 7 хил. лева, събират погледите на бургазлии, а и паркирането на всъдехода.

Джипът, чиято цена е около 300 хил.лева обикновено е спрян по най-чудат начин и почти няма случай, в който да не нарушава поне един член на Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Той бе заснет в четвъртък, след като граждани сигнализираха за проблема.

Зеленото чудо, което се превърна в нещо като градска атракция и всеки ден някой си прави селфита край него, бе паркирано на обособените места за таксиметровите коли. Не, че те се използват по предназначение, но е факт, че са нещо като „капан“ за т.нар.“общински катаджии“ – служителите на ОП „Транспорт“, които са наложили десетки, може би стотици актове за неправилно паркиране точно на тези три места.

Нарушителите, които са се разсеяли или са решили съвсем съзнателно да спрат там за малко, директно са репатрирани и им коства минимум 50 лева, за да освободят автомобила си. Зеленият джип обаче няма кой да го вдигне и в четвъртък стоя там почти през целия ден.

Днес „Мерцедес“-ът първо бе спрял в непосредствена близост до изхода на паркинга, с което го затапваше и второ – предницата му бе нагазила директно върху тротоара, което е още едно нарушение. В интерес на обективната истина, баровското возило престояло там доста по-кратко от предния път – най-много час, час и половина.

Около 12:30 часа около него по шармантен начин се появи известна бизнесдама – Евелина Х. Й., стопанисваща бутиков магазин в модерната сграда на площад „Тройката“, която се намира на метри от този паркинг.

Евелина Х.Й. е на 34 години. Има интереси в сферата на туризма и строителството, а името й изплува покрай журналистически разработки за строителството на голям супермаркет в Слънчев бряг.