Извратенякът Милко Самуилов блудства с дете в парк в Бургас

Извратенякът Милко Самуилов блудства с дете в парк в Бургас

57-годишният извратеняк Милко Самуилов е пратен в ареста от Окръжен съд – Бургас за блудство с малолетна. Делото е гледано по жалба на обвиняемия и неговия защитник против взетата от първоинстанционния съд най-тежка мярка.

Самуилов e привлечен като обвиняем за извършени на 10 и 11 август 2022 г., в парк „Св. Троица“ в бургаския ж.к. „Славейков“ „при условията на продължавано престъпление, действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на ненавършило 14-годишна възраст дете“.

Пред съдебния състав адвокатът му Николай Рачев не оспори обстоятелството, че престъплението, за което на подзащитния му е повдигнато обвинение, е наказуемо с „лишаване от свобода“, но оспори наличието на реална опасност Милко Самуилов да се укрие или извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Защитата поиска от съда да му бъде наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. В личната си защита обвиняемият изрази съжаление за извършеното, за което посочи, че го е осъществил в пияно състояние.

Престъплението, за което Милко Самуилов е привлечен като обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от една до шест години, поради което представлява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

„Престъплението, за което Милко Самуилов е привлечен в качеството на обвиняем, е насочено срещу половата неприкосновеност на малолетно лице. Това обстоятелство, както и естеството и характера на престъпното посегателство обосновава заключението на съда, че при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият е възможно да окаже неправомерно въздействие както върху жертвата, така и върху другата малолетна свидетелка с цел промяна в техните показания“, казва в мотивите си съдът.

Въззивният съд прие, че действително Милко Самуилов понастоящем е реабилитиран за предходните си осъждания, но „реабилитацията заличава осъждането и отменя за в бъдеще последиците, които законите свързват със самото осъждане, но не заличава извършените престъпления, за които деецът е бил осъден“, според съдебната инстанция.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.