Изгориха луксозния джип за 50 бона на бизнесмен в Казанлък

Изгориха луксозния джип за 50 бона на бизнесмен в Казанлък

Луксозен и почти нов джип „Хамър“ за 50 000 лева е изгорял в резултат на умишлен палеж. Сигналът за пламъците в близост до един от частните хотели в Казанлък, на булевард „Никола Петков“, е бил подаден към 03,55 часа на 9 април от съседи.

На местопроизшествието са пристигнали два противопожарни автомобила, но огънят вече буквално бил опустошил скъпото возило. Образувано е досъдебно производство по член 330, ал. 1 от НК. Според очевидци са прозвучали два тътена, взривната вълна е изпотрошила прозорци на намираща се недалеко двуетажна къща.

Собственик на „Хамър“-а е 59 – годишният бизнесмен от Града на розите Иван Малчев Малчев, на чието име са регистрирани три компании с разнороден предмет на дейност: търговия с хранителни продукти, таксиметрови услуги, ресторантьорство и хотелиерски услуги, сделки с интелектуална собственост и др.

Разследващите на този етап не коментират евентуалните причини под претекст, че са в самото начало. Местни хора припомнят, че нетолкова отдавна една от фирмите му е направила истински дъмпинг в цената на бързите закуски, а други припомнят, че от години се е грижел за осигуряването на топлата скара по поляните на Бузлуджа за традиционните събори на левицата там всяко лято.