Издирвани в чужбина братя от ало мафията се предадоха сами, ще връщат пари

Обявени за международно издирване братя телефонни измамници, чиято дейност беше разкрита от разследване на Тина Ивайлова през октомври, се предадоха сами в полицията. 25-годишният Георги Василев-Бодито и брат му Васил Василев-Тулото (31 г.) са се явили сами малко преди 12 часа в полицейското управление в Гълъбово, пише TrafficNews. Те са били придружавани от адвокат и са изявили желание да сключат споразумение с прокуратурата.

Бодито и Тулото дори са изявили готовност да върнат взетите с измама пари от жертвите на техните измами по телефона. Според предварителна информация единият барт ще поеме изцяло вината, за да може другият да остане на свобода.

Братята се издирват у нас и в чужбина от една година заради измама в Стара Загора, при която възрастен мъж се прости с 10 000 лева. В излъчен по „Неделята на NOVA“ репортаж на Тина Ивайлова се видя как братята, заедно с жените и децата си, са настанени в хотел в Букурещ.

Полицията обаче не успя да да залови двамата роми, които се смятат за едни от тарторите на ало мафията у нас. Братята са от клана във Ветово, като от две години те ползват като „муле“ бащата на съпругата на Пламен.

Георги и Васил бяха заловени преди две години, но тогава се измъкнаха без обвинения.