Издирват двама килъри за разстрела на бизнесмена Николай Драгополов

Издирват двама килъри за разстрела на бизнесмена Николай Драгополов

Полицията издирва двама души за показния разстрел на бизнесмена Николай Драгополов. Криминалистите са сигурни, че килърът е имал помагач. Убиецът най-вероятно е получавал информация чрез телефонни разговори със слушалка в едното ухо. Предполага се, че зад колата на простреляния бизнесмен се е движил съучастник на килъра.

Веднага след зверството, криминалистите са започнали да гледат всички камери и да проследяват движението на колата на Николай Драгополов. Те обаче пазят в пълна тайна дали са се натъкнали на автомобил, който в продължение на много време да е шофирал зад колата на жертвата.

Убийствато шокира хората с това, че е извършено пред очите на 11-годишно дете, което изпаднало в ужас от видяното. Убитият Николай Драгополов не споделял с никой личните си дела, което пречи на криминалистите, защото всички разпитани казвали, че не знаели нищо и бизнесмена не споделял за служебните си дела.

В момента основна версия е, че покушението е извършено заради конкуренция при продажбата на коли. Но до този момент няма каквито и да е доказателства за това. Не е изключено разстрелът на богаташа да е и заради нещо от далечното му минало.

Николай Драгополов имал доста криминални прояви и общувал с доста опасни типове. Предполага се, че скоро ще има задържан за зверското престъпление, но не е ясно дали доказателствата ще издържат.

Собственикът на автокъща беше прострелян в главата от неизвестен извършител, докато е чакал в колата си на червен светофар на бул. „Симеоновско шосе“.

Мъжът е бил с приятелката си и с 11-годишно дете. Сигналът към полицията е подаден в 20:04 ч. Линейката е пристигнала за 12 минути. Медицински екип установява, че на място е убит 46-годишен мъж.

Убитият е с множество криминални регистрации. От следващата седмица е трябвало да има охрана.

По информация на Нова тв е имал конфликт със собственик на друга автокъща. Има данни за палежи на имоти и коли на застреляния.