Издъхна 80-годишен с коронавирус в Търново, имал хипертония, диабет и инсулт

Издъхна 80-годишен с коронавирус в Търново, имал хипертония, диабет и инсулт

Починал е 80-годишен мъж, инфектиран с коронавирус и настанен за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново, съобщиха от областния оперативен щаб.

Пациентът е бил хоспитализиран на 12 април с перитонит, страдал е и от артериална хипертония, неисулинозависим диабет и е бил в състояние след прекаран мозъчен инсулт.

От началото на пандемията диагностицирани с COVID–19 в област Велико Търново са 23 лица. От тях в болница са настанени 8 пациенти. Четирима вече са излекувани, 9 са в домашна изолация за 28 дни, а двама са починали.

Третият заразен с коронавирус в Севлиево е медицинско лице. От всички лекари и медицински сестри, тествани в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, били в контакт с болния в клиниката, има една положителна проба, съобщиха от лечебното заведение.

Взети са всички мерки за неразпространение на заразата в лечебното заведение, колегата ни се чувства добре и е под наблюдение в дома си, където е под карантина, заедно с близките си, уверява директорът на болницата д-р Пламен Цеков.

Другите двама заразени с вируса са в стабилно състояние. Настаненият на 26 април в болницата 61-годишен мъж диша самостоятелно, лекарите се надяват да не се стигне до усложнение на състоянието му. Съпругата на пациента спазва карантина в домашни условия и досега не е развила симптоми на болестта.

Общо 261 лица в Габровска област са под домашна карантина, информираха от РЗИ.