Изкукали лелки в държавна градина тормозят деца в Плевен

Изкукали лелки в държавна градина тормозят деца в Плевен

Викове, крясъци и обиди в детска градина в Плевен. Това се чува на аудиозапис, направен от родители, които забелязали промяна в поведението на децата си през последните месеци. „Шамар за теб, стига лигавщини… (Крещи по дете). Неадекватни. Шамар за теб. Гледая я та’а, как си дърпа джуките. Приказки – на пазара“, са само част от чутите реплики от отвратителния запис, само за 2 часа.

Възмутени от поведението на педагога, майки и бащи сезираха отговорните институции. Записите са от 27 април и са в продължение на два часа, а тази сутрин Нова телевизия излъчи шокиращите звуци, от които всеки родител би се потресъл.

„Силно съм притеснена от случващото се. Детето ми се прибираше вкъщи разтревожено. Това не е нормално, а проблемът е масов. Отношението е меко казано нехуманно”, смята Гергана Тупарова.

Други родители също потвърждават думите на Гергана.

„Средата в градината е неблагоприятна. Учителите нямат идея от педагогическите методи. Детето ми е неспокойно и плаче. Отбягва ме и не ми отговаря”, добавя друг родител.

„Сигналът е получен и е назначена спешна проверка. Ще има изслушване на родителите, защото това, освен недопустимо, е и престъпно деяние”, заяви зам.-кметът на Плевен Стефан Милев.