Излъчваха „гавра“ с полицаи във Фейсбук, почнаха арести

Излъчваха „гавра“ с полицаи във Фейсбук, почнаха арести

Трима души са арестувани в Русе за хулигански прояви спрямо полицаи, които били излъчвани на живо в социалната мрежа „Фейсбук“. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Случаят е от 29 април тази година. Тогава в полицията постъпил сигнал, че автомобил е катастрофирал в района на пътния възел между международния булевард „България“ и улица „Изгрев“ в Русе. Пристигналите на място униформени служители установили шофьора на колата и негов брат. Полицаите предприели необходимите действия за документиране на произшествието.

По време на обработване на документите около 30 души, роднини и близки на шофьора, се събрали на място и се държали непристойно – отправяли груби и нецензурни реплики, обиждали и заплашвали полицаите, викали, провокирали ги и им пречили да си изпълнят служебните задължения. Всичко това било излъчено на живо в социалната мрежа „Фейсбук“, в профила на един от участниците. Наложило се на място да бъдат изпратени още два полицейски екипа.

По повод на хулиганските прояви било образувано досъдебно производство. При разследването, осъществено под ръководството на Районната прокуратура, били открити и арестувани трима младежи – на 19, на 20 и на 23 години, които отправяли обиди и закани към служителите на МВР. У тях били намерени и наркотични вещества, иззети им били и мобилните телефони, с които заснели престъпните си действия.

Предстои на тримата да им бъдат повдигнати обвинения. Работата на разследващите по документирането на престъпната дейност продължава.