Измамник прибира хиляди левове, уреждайки уж! „участия“ на поп фолк звезди

Измамник прибира хиляди левове, уреждайки уж! „участия“ на поп фолк звезди

Измамници искат пари от името на поп фолк звезди, а един дори успял да вземе капаро 7500 лв., представяйки се за човек на Софи Маринова. „Прави се на импресарио и е обещал участия за една година напред. Но нито Преслава, нито Софка, нито Галена, Тони Стораро и другите са запознати и изобщо не подозират, че от тяхно име са поемани такива участия“, разказа пред „Телеграф“ пиарът на Софи Маринова Тодореско Неделчев.

Всичко се разплело, след като потърпевш се обадил и искал да разбере кога ще пристигне Софи Маринова да му пее, защото платил капаро. Така станало ясно, че пари са превеждани на друго име, а не на сметката на самата певица. Първоначално човекът заплашил, че ще съди звездата. После решили да предприемат мерки и звъннали на въпросния измамник. Тодореско също се обадил и пуснал пост в социалните мрежи. Оказало се, че има и други измамници. След разгласяването парите за Софи Маринова, Преслава и други били върнати. Тодореско обаче смята, че може да има още измамени, които са изгорели с пари. А представящ се като Принц Принц бил заплашил Тодореско и Софи Маринова, че ще ги съди.“Добре, нека го направи. Ние имаме черно на бяло, че е получил пари без знанието на изпълнителката“, отсича пиарът.

Самата Софи Маринова казва: „Моят малък, но напълно достатъчен екип от хора, с които работя от години, са мениджър участия Сашка Стоянова, Тодореско е пиар, а Дони Василева е за рекламните кампании. Всички останали уговорки с каквито и да е лица освен с тях тримата са невалидни!“

„Сегашната практика е 50% от хонорара да се превежда седмица преди участието по банков път, всичко си е легално и изпълнителят е спокоен“, обяснява Тодореско. Той допълва: „Феновете са разочаровани. Цяла година се готвят за сватба и съвсем естествено е да се чувстват измамени. Но и изпълнителите са измамени, защото не са получили нито един лев и не знаят, че трябва да пеят. По този начин злепоставят певците и им развалят имиджа“.