Измамници събират пари за големия актьор Васил Михайлов за операция на очите

Измамници събират пари за големия актьор Васил Михайлов за операция на очите

Измамници събират пари за операция на големия актьор Васил Михайлов, пише в-к „Телеграф“. В един от големите световни сайтове за благотворителни кампании – Go Fund Me, бе стартирано набирането на 2000 долара за 82-годишният ветеран на Военния театър.

Кампанията е озаглавена „Очите на българската просвета“ и в текста се казва: Актьорът Васил Михайлов почти е загубил зрението си, но няма пари за операция на очите.

За организатор е посочено името Катерина Танева и линкове за дарения са споделени в много групи във фейсбук. Почитатели на актьора веднага за откликнали на зова за помощ и са събрани първите 180 долара. Ден по-късно обаче благотворителната кампания е заличена от от сайта, а хората, които са дарили парите най-вероятно са изгорели.

Не е ясно дали това е направено с умишлена цел за облагодетелстване на гърба на почитателите на един от най-обичаните актьори или госпожата е разбрала, че е прочела фалшива новина и е изтрила гафа си.

Покрай излъчването на легендарния сериал „Капитан Петко Войвода“, където Васил Михайлов играе коронната си роля на екрана, жълти сайтове се присетиха за него и публикуваха непроверени информации. Така са подвели и зрителите, които го обичат и са отделили от залъка си, за да му помогнат, без да знаят, че са измамени, при това два пъти – веднъж от сайтовете за фалшиви новини и втори път от недоброжетатели, които трупат актив и сметки на гърба на страдащите българи.