Изоставен, забравен или вече без собственик – автомобил гние вече 2 години

2 години автомобил гние в паркинг в кв. „Кючук Париж“ в Пловдив, за това сигнализира наш читател. Автомобилът е с варненска регистрация и абсолютно неясна съдба. Той вече е белязан от времето и немарата на собственика, който последно го е паркирал пред залата на АМТИИ на ул. „Тодор Александров“. Стъклата на ситроена са изпочупени, гумите спаднали и по всичко личи, че освен мародери и хулигани, никой друг не е проявил интерес към съдбата на колата.

„Собственикът или не знае, че колата му е там или е починал“, предположи хипотетичните сценарии пловдивчанин пред Тraffic news.

През 2019 в Пловдив започна масова инициатива за премахване на неизползваните стари коли. Автомобилите бяха облепени със стикер – предписание за преместване на излязло от употреба моторно превозно средство.

Според Наредбата за управление на отпадъците автомобилите, от чийто последен технически преглед са минали 2 години, подлежат на премахване, в случай че са разположени на общински терен. Ако в тримесечен срок същите не бъдат премахнати доброволно от собствениците им, стартира принудителното им репатриране. „Проверете ако не е крадена да я махнат от там,че заема място“, призова нашият читател.