Изписаният преди седмици мъж от Стоб: Още имам тежест в гърдите, сърцебиене, изпотявам се…

Две седмици след изписването му 43-годишният Д. Ч. от кочериновското село Стоб, който бе настанен за лечение от коронавирус в общинската болница в Дупница, разказа за това какво преживява, докато е под карантина в дома си, за да се долекува, пише в. „Струма“.

“Днес е 31-ият ден, откакто се разболях от вируса. Все още не се чувствам добре. Усещам тежест в гърдите, кашлицата понамаля… Все ми се струва, че трябваше да не бързат да ме изписват, а да продължат лечението ми в болницата. Често получавам сърцебиене, изпотяване… но успявам да посвърша по нещо в къщата. Работя малко и елементарни неща, за да не се задълбавам в болестта”, разказа 43-годишният мъж.

„Не упреквам лекарите в болницата. Положиха максимални грижи за мен и оцелях, но държавата не се грижи достатъчно за хората. Само правят брифинги колко са новозаболели, колко са починали и всяват страх и паника в хората. Да дадат достатъчно медикаменти в болниците в провинцията, ако ми беше удължена терапията, нямаше сега да се лекувам и с народна медицина”, допълни той.

При изписването му на 3 април той беше изпратен с ръкопляскания от колектива на болницата. Мъжът беше приет за лечение от COVID-19 на 23 март с двустранна пневмония и висока температура.

Дни преди това мъжът се прибрал в Стоб от Банско, където има магазин. Усещал драскане в гърлото, пил витамин С и чайове, но не се повлиял. Започнал и да кашля. Предписали му антибиотици, но вдигнал температура. Кашлицата се усилила и започнал да отхрачва кръв. Отмалял. Потърсил отново лекарска помощ и бил приведен за лечение в общинската болница в Дупница, откъдето е изписан след две отрицателни проби за коронавирус.