Изписаха от „Пирогов” детето, блъснато с майка си на пешеходна пътека

Изписаха от „Пирогов” детето, блъснато с майка си на пешеходна пътека

Дете на 3 години и майка му пострадаха тежко, след като бяха блъснати на пешеходна пътека в столичния кв. „Дружба“. Колата е управлявана от 76-годишен шофьор, който е задържан за 24 часа. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

След инцидента майката и детето са откарани в болница. Жената се намира в „Св. Анна“ и вече е стабилизирана, но положението ѝ е тежко – има черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрото. За щастие, детето е добре и вече е изписано от „Пирогов“ и взето от баща му, предаде бТВ.

Жителите на „Дружба“ казват, че на въпросното място много често стават катастрофи, включително и със смъртни случаи.

Според Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите от катастрофи съществуват няколко проблема. Прекалено близо до пешеходната пътека има спирка и когато на нея има превозно средство от градския транспорт видимостта към пешеходците е намалена. Самата зебра не е повдигната, „ако беше надигната, нямаше да се стигне до този инцидент“.

Трябва да се помисли за промяна при издаването на шофьорски книжки за хора в пенсионна възраст и те да имат 5-годишна давност, след което притежателите им да минават през медицински преглед, за да се установи дали могат да управляват МПС, смята Тодоров.