Изправят пред съда бруталните убийци на Вени Лудия

Изправят пред съда бруталните убийци на Вени Лудия

Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.А. (на 26 години) и 18-годишният М.Д. Те ще бъдат изправени на подсъдимата скамейка заради зверското убийство на 40-годишния Вени Лудия от Търнава, съобщи BulNews.

Двамата обвиняеми се познавали, често се срещали в заведенията в селото. Поддържали отношения с криминално проявени лица. На 5 август миналата година срещнали 40-годишния Вени в парка до църквата в с. Търнава. За него се знаело, че проявява агресия след употреба на алкохол, има психиатрични проблеми и преспива на различни места. Не след дълго заедно тръгнали към намиращото се наблизо изоставено училище.

В приземното помещение на нефункциониращата сграда тримата пиели бира и пушели „чай“. Без причина Вени Лудия отправил обидни думи спрямо М. Д. Това го ядосало и той му отвърнал с юмручен удар в лицето, вследствие на който мъжът паднал. Нанесъл му още няколко удара, след което взел тротоарна плочка. С нея продължил да го бие по главата. След като престанал да го удря М. Д. казал на обвиняемия А. А. да пререже гърлото на Вени с ножа, което той изпълнил. Със същото оръжие М. Д. направил прорези по тялото на пострадалия. Счупил ножа, като острието пъхнал под ламперията на изоставената сграда, а дръжката изхвърлил в близкия геран. Двамата обвиняеми се уговорили да не казват на никого за случилото се.

На следващия ден тялото на Вени било открито и бил подаден сигнал на телефон 112. В хода на разследване на тежкото престъпление извършителите са били установени.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че причината за смъртта на жертвата е острата масивна кръвозагуба, настъпила вследствие на прерязване на магистрални кръвоносни съдове в областта на шията и довела до състояние несъвместимо с живота.

Установено е, че по време на жестокото убийство обвиняемият М. Д. е бил под влияние на наркотични вещества – марихуана, канабис и други. В организма на А. А. имало наличие на лекарствени средства и техни метаболити – диазепам, карбамазепин, окскарбазепин, хлорпотиксен, както и алкохол.

Предстои делото да продължи в съда.