Изправят пред Темида диджеят-педофил Стоян Владев

Изправят пред Темида диджеят-педофил Стоян Владев

Задържан през лятото на м.г. по обвинение в сексуално насилие над непълнолетната си дъщеричка 41-годишен музикален педагог от Казанлък ще застане пред Темида на 9 юни, съобщиха от старозагорския окръжен съд.

Разпоредителното заседание по делото с обвиняем Стоян Владев бе насрочено за 19 май, но буквално в последната минута той смени защитника си с друг адвокат, който се оказа ангажиран по друг процес извън Стара Загора.

Юристът поиска отлагане на заседанието, за да се запознае с материалите от досъдебното производство.

Прокуратурата повдигна в края на миналата година три обвинения срещу музиканта, които ако бъдат доказани ще доведат до 20-годишна ефективна присъда. Първото заседание бе отложено във времето заради извънредната обстановка, малко преди това Владев поиска да бъде освободен от ареста с мотива, че бил жертва на клевети от страна на бившата си съпруга, която успяла да насъска 13-годишната му дъщеричка.

Опитът за по-лека мярка се оказа неуспешен, от апелативния съд в Пловдив бяха категорични, че „от събраните до момента доказателства, обоснованото предположение за съпричастността на Владев към деянията, в които е обвинен, не е разколебано, а дори е надградено с още доказателства от разпити на свидетели, психологични и психиатрични експертизи, както на пострадалата, така и на обвиняемия.“

Според събраните доказателства гнусните прояви на педофила спрямо момичето са започнали още през пролетта на 2014 година, когато семейството живеело в Англия, там таткото редовно пускал порно филми на дъщеричката си.След завръщането от Великобритания последвал развод, детето било оставено под негов надзор в близкото до Казанлък село Дунавци, тъй като родителката отишла да работи в чужбина.

Очаква се заседанието да бъде гледано при закрити врати заради непълнолетието на жертвата. Запознати коментират, че има съвсем малка вероятност процесът да премине по съкратената процедура тъй като Владев не се признавал за виновен, а се изживявал като жертва на бившата си съпруга.