Изроди пребиват кучета и ги държат вързани гладни и жадни в гората

Видеоклип в социалните мрежи ужаси девинчани. В него двама мъже показват около десетина кучета от порода Алабай, които са завързани в гората. Животните са оставени без вода, покрити с рани.

Едрите животни се отглеждат от човек, известен в Девин като лихвар. Четириногите се развъждат незаконно в гората и след това се обучават и използват за боеве с кучета. Животните са били бити и тормозени ежедневно.

Районният прокурор на Смолян Татяна Найденова твърди, че по случая са задържани двама души. Спрямо единия е поискана постоянна мярка за задържане. Обвинението е за закана за убийство. Става въпрос за автора на видеоклипа П.В. Той е обвинен, че се е заканил с убийство и е извадил нож пред магазин в Девин на Е. М. с думите „Ще те заколя, ще те изкормя“.

Към момента в полицията в Девин е подаден сигнал само за изчезнало породисто куче, което впоследствие е открито в двора на бивш приятел на стопанина му. За малтретиране на животни в полицията няма сигнал, заявиха от Областната дирекция на МВР – Смолян.