Изродът, ужасил Пиринско със заплахите си, го загази

Шабан Меймиш, който ужаси гоцеделчевското село Лъжница, със смъртните си закани, се яви в Окръжен съд Благоевград, придружен от родителите си и адвоката си, с искане за по-лека мярка за неотклонение. Домашен арест и забрана за напускане на страната – това поиска защитника на Меймиш. В момента той е в ареста, след като разпространи над 40 скандални видеоклипа, в които заплашва със смърт жители на гоцеделчевското село Лъжница.

В съдебна зала стана ясно, че клиповете качвал във фейсбук профила си от Украйна, където заминал на гурбет. Прибрал се, защото баща му го излъгал, че е болен и още на границата бил задържан. Цялото село настръхна след сериозните заплахи, които той отправи към директорката на детска градина „Мечта“, пише struma.com.

Съдийският състав взе решение да остави Шабан зад решетките, тъй като психическото му състояние е нестабилно, а заплахите – реални. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза, която да даде повече яснота около здравословното му състояние. Самият той в съда заяви, че е роден със свръхспособности и е пратеник на Мохамед.

Думите му бяха несвързани, а той видимо нямаше реална представа къде се намира и какво се случва. Бащата на момчето също коментира случая, но не успя да даде конкретен отговор защо синът му отправи тези заплахи и от какво иска да защити семейството си, както твърди във видеата.

Той потвърди, че Шабан има проблеми със здравето и го е водил на лекари. Засега Меймиш остава в ареста, прокуратурата събира още доказателства, за да повдигне обвинение, а психиатричната експертиза ще даде отговори и посока на развитието на случая.