Изрод преби жена си и новороденото им бебе

Изрод преби жена си и новороденото им бебе

Пиян баща преби бебето си и майка му с метална пръчка. Състоянието на жертвите вече е стабилно. Раните на детето са зараснали, но ще трябва да прекара няколко дни под педиатрично наблюдение, тъй като става дума за 20-дневно бебе, съобщи хърватската полиция.

Майката и детето са от Пишкоровац, Хърватска и са жертви на домашно насилие. Под въздействието на алкохол мъжът нанесъл побой на съпругата си по главата и ръцете. Той също така удрял и бебето по ръцете с метална пръчка и му нанесъл дълбока рана на главата.

Дежурен педиатър потвърди, че детето е с наранявания по главата и тазобедрената става и е в болница заради възможни усложнения.

„Това е мъжко новородено на по-малко от три седмици, което хоспитализирахме. Става въпрос за наранявания на главата и лявото бедро“, обясни педиатърът.

„Приехме детето заедно с майката, майката е добре. Мога да кажа, че за щастие и детето е добре, засега не изглежда да е сериозна телесна повреда“, добави той.

Лекарят казва, че в практиката си е имал и други подобни случаи. „Мисля, че все още не е имало толкова малко дете, но за съжаление имаме такива случаи“, каза той.

Надява се бебето да няма трайни последици.

Жители на Пишкоровац свидетелстват, че мъжът е бил склонен към алкохол и домашно насилие. Въпросът е дали семейството е било под наблюдението на Социалния център. Отговорът на Центъра все още се очаква.