Илия, който уби и изнасили похотлив доцент, ще чуе присъдата си

Окръжният съд в Пловдив ще прочете присъдата срещу 42-годишния Илия Стоичков, обвинен за жестокото убийство на преподавателя в Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков. Делото бе гледано при закрити врати тъй като убийството е извършено по жесток начин, а сред мотивите за издевателството бе предполагаема сексуална връзка между него и съпругата на Стоичков, завършил с рекет.

Нейков бе открит мъртъв на 2 юли 2018 край Военна болница, след като е бил пребит и изнасилен с бейзболна бухалка в землището на село Оризаре, пише Traffic News. Основният мотив за убийството е връзка между жената на Илия – Иванка и Стефан, която карала част от студентското си обучение при 71-годишният доцент, който последните години преди смъртта си е бил пенсиониран, но работил като научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси в Садово.

Стоичков има повдигнати две обвинения за убийство по особено мъчителен начин, както и за насилствен грабеж на златен синджир от жертвата си.