Илтер Шалтера карал сина си да довърши Пламен

Илтер Шалтера карал сина си да довърши Пламен

Добричкият рецидивист Илтер Аксанов – Шалтера е карал собствения си син да довърши Пламен Михов, по който той преди това стреля и пребива зверски след засечка на пътя.

Бруталните подробности изнесе съпругата на пребития Илияна, която създаде в социалната мрежа група „Справедливост за Пламен“. Както „Агенция Монитор“ писа, екшънът се разигра в петък, около 11 часа, на 5 км след изхода на Добрич, в посока Варна.

Докато пътува към Варна, на излизане от Добрич, мъжът ми бива засечен от автомобил АУДИ А8 с регистрационен номер ТХ4090ХР. Пламен свирва, но човекът не иска да спре и мъжът ми е принуден да натисне спирачки, за да избегне удара с аудито. Мъжът в аудито, известен с прякора Шалтера, вади оръжие и стреля… Стреля във въздуха, после по служебната кола на мъжа ми.

Пламен се опитва да избяга от агресора, но онзи, продължавайки да стреля, настига го и започва да го бута с колата си… В крайна сметка мъжът ми е избутан, а агресорът слиза и го заплашва с оръжието, казвайки, че ако не излезе, ще го гръмне в главата на място. Мъжът ми няма къде да избяга, отваря вратата и онзи започва да го налага с оръжието и с юмруци, докато мъжът ми се опитва да се предпази и да откопчае колана.

Казва на сина си, който явно също е бил в колата, да дойде и да довърши мъжа ми, да го добие… Момчето все пак отказва, а виждайки, че спират коли и има свидетели, агресорът решава, че е време да тръгва, разказва ужасената му съпруга във Фейсбук. Пламен е настанен в болница с комоцио, сътресение на мозъка, счупен нос, защитни рани, болки в гърдите, допълва Илияна.

37-годишният Илтер Аксанов бе задържан за 24 часа от полицията. Оказа се, че той е рецидивист, а по време на нападението е бил в изпитателен срок за предходно осъждане за закана с убийство и унищожаване на чужда движима вещ. Пистолетът, с който е гърмял по Пламен, пък се оказа газов. Очаква се Районната прокуратура в Добрич да внесе искане в Добричкия районен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Обвинението вече образува производство за хулиганство срещи Шалтера.

Съпругата на Пламен съобщава още, че Шалтера е качил серия от видео клипове, само часове преди нападението, как кара по пътя Варна – Добрич със скорост над 185 км/ч при разрешени 90, а на места и 60. „Шалтера е решил, че той решава кой да живее, кой да умре, кой да бъде пребит, ограбен и избутан от пътя. Решил е, че ще му се разминава, защото на село бил най-големият и страшният, имал бил връзки…“, възмущава се Илияна.