Има Господ! Баща на 30 деца стана милионер

Беден миньор, който е баща на 30 деца, стана милионер. Невероятната история дойде от Танзания.

Саниниу Лайзер откри само за 2 месеца трети огромен камък танзанит.

Танзанитът е един от най-редките минерали на Земята и се намира само на ивица с размер 7 км на 2 км близо до хълмовете Мерерани, недалеч от планината Килиманджаро в източноафриканската държава Танзания.

Основно в син или виолетов цвят, танзанитът проявява зашеметяващи трихроизмични качества – изглежда така, сякаш променя цвета си – зелен, червен и лилав – в зависимост от условията на осветление и ориентацията на кристала.

Саниниу Лайзер за първи път стана известен през юни, когато се превърна в милионер, след като продаде два камъка танзанит за 3,4 милиона долара, съобщи Канал 3.

Двата камъка тежаха 9,2 кг и 5,8 кг. Месец по-късно миньорът намери и трети танзанит, който тези 6,3 кг. Камъкът бе продаден за 2 милиона долара.

Дребните миньори като г-н Лайзер кандидатстват за правителствени лицензи, за да им позволят да търсят танзанит.

През 2017 г. военните изградиха 24-километрова стена, за да пазят от незаконни миньори.

Лайзер, който има 30 деца и четири жени, заяви в интервю, че няма да промени начина си на живот, въпреки новите си богатства. Той също така ще продължи да отглежда към 2000 крави. Мъжът обеща да използва част от приходите си от танзанит, за да построи училище и здравно заведение, в квартал Симанджиро в северна Маняра, където живее.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share