Иновация: Съдят Камен Куката в 2 съдебни зали едновременно

Иновация: Съдят Камен Куката в 2 съдебни зали едновременно

Делото срещу Камен Балбузанов – Куката и още 7 души ще се гледа за първи път в две зали едновременно в Апелативния специализиран съд в София.

То е образувано по протест на спецпрокуратурата срещу присъди от 25 юли 2019 г. Тогава Куката бе оправдан по обвинението, че е участвал в група за изнудване от януари 2015 г. до 24 април 2017 г., но бе осъден на 4 г. затвор и 2000 лв. глоба за заплахи и укриване на чужди вещи – надуваем батут-замък с 3 вентилатора с електродвигатели, касов апарат и 30-метров разклонител.

Присъди получиха още 4-има, сред които бивш прокурор, а трима бяха оправдани.

Залите за предстоящото заседание днес са разделени на основна и помощна, съобщиха пред „24 часа“ участници в делото, които са били информирани предварително за организацията с оглед на епидемията от КОВИД-19.

В едната ще бъде съдебният състав с председател Веселина Вълева, съдебният секретар, по един защитник на подсъдимите и евентуално частен обвинител. В другата се планира да влязат подсъдимите и останалите им защитници.

Ако се стигне до разпит на свидетели, те ще дават показания в основната зала. Ще бъдат осигурени маски и дезинфектанти.

Няма да се допускат хора с „явни грипоподобни симптоми“ освен, ако не бъде представен документ, че те се дължат на установено медицинско заболяване, което не е заразно.