Интернет звезда наръгана 30 пъти с нож от съпруга си

Интернет звезда наръгана 30 пъти с нож от съпруга си

Нови и сякаш все по-потресаващи убийства на жени разтърсиха Турция през последните дни на фона на разминаващи се данни за броя на жертвите в статистиките на официалните власти и неправителствените организации.

В Истанбул ютюбърката Мерве Везироглу Йълдъръм е била намушкана с нож на над 30 места от съпруга си след спор вкъщи. В разгара на караницата мъжът взел нож за плодове, с който нанесъл 32 порезни рани на съпругата си. Жената, архитект по образование, е била настанена в болница, където лекарите са успели да я върнат към живота. Вярна на привързаността си към социалните мрежи, няколко дни по-късно тя качи снимка на ръката си с множество хирургически шевове.

„Вашите молитви и любов достигнаха до мен. Много ви благодаря. По чудо оцелях, ще ми трябва време, за да бъда като преди“, написа жената и изказа благодарност на лекарите, които са я спасили. „Има много неща, които искам да ви разкажа, нека малко се възстановя“, допълва тя в поста.

Мерве Везироглу има 118 хиляди последователи в Ютюб и 18 хиляди в Инстаграм.

Поредното име в черната статистика е това на 26-годишна туркиня от Анталия, която не успя да се скрие от съпруга си, с когото е била в развод, докато той я е преследвал с нож. Сюмеййе Явлак беше убита от 32-годишния Мехмет Явлак, баща на единственото ѝ дете. Мъжът дошъл в супермаркета, където жената работела, и започнал да я гони с нож. Тя потърсила спасение в склада, но съпругът ѝ разбил вратата и я наръгал многократно в областта на сърцето, след което избягал.

Подобни случаи не са нещо необичайно по страниците на турските вестници. Само през последните няколко дни разтърсващи разкази за убийства дойдоха и от други места в страната.

В град Нигде, Централен Анадол, 43-годишната майка на 5 деца Нукет Гезерекая беше застреляна вчера от съпруга си с пистолет по време на семеен спор. Няколко дни по-рано мъж на 26 години уби 23-годишна жена в Текирдаг, като я удуши с електрически кабел едва на третата им среща. Двамата се запознали преди месец и половина. По собствените му показания поводът за убийството е бил, че жената му признала, че не го обича и казала, че иска да се разделят.