Инфарктна ситуация с една от барикадиралите се медсестри

Извънредно положение с барикадираните медицински сестри в парламента. Една от медицинските сестри – Бойка Атанасова, е застанала на перваза. Припомняме, че медицинските сестри са в залата на парламентарната комисия по здравеопазването.

Преди минути в залата настана суматоха. На място се водят преговори, има и полиция. Към момента охранителите се опитват да свалят жената. “Одраха ми ръката, цялата съм в синини. Нахлуха и започнаха да ни блъскат. Дърпаха ме пред перваза”, заяви Бойка Атанасова по телефона в ефира на bTV.

„Принудиха ме да изляза на перваза“, заяви медицинската сестра. „Няма да вляза, нямам им доверие“, допълни Атанасова. „Искат да вляза с тях, не искам да се крия от камерите“, каза още тя.

„Този акт на неподчинение е вследствие на една година лъжи и обещание от страна министерството. Чакахме и се надявахме, но в един момент напрежението излезе от контрол”, каза медицинската сестра Елена Тонева.

„Вчера си бяха гласували увеличение на заплатите, а ние една година протестираме и нашите проблеми никой не ги решава”, заяви по-рано Мая Илиева, преди ситуацията да ескалира.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share