Инфарктни дни за майката, изхвърлила бебето си във Водното огледало

Всеки момент ще бъде насрочена дата за страховитото дело „Бебе в реката“. Разследването е приключило и обвинителният акт срещу 28-годишна кърджалийка е внесен в съда. Майката на изхвърленото във Водното огледало новородено е обвинена в извършване на убийство по член 120 от Наказателния кодекс.

ДНК експертизите са доказали, че именно 28-годишната Д.Х. е майка на захвърленото във водите на Арда бебе, пише 24rodopi.com, позовавайки се на информация от Окръжната прокуратура в Кърджали. Наказанието за подобно деяние, предвидено в Закона, е лишаване от свобода до три години.

Припомняме, че зверското престъпление разтърси областния родопски град през декември м.г. Д. Х. бе задържана след като в коритото на Водното огледало бе открит трупа на новороденото й дете. Раждането било извършено на 18 декември, буквално на броени метри от реката.

Според разследващите, жената е изхвърлила веднага след това бебето във водите на реката, в района на пасарелката. Тялото било поставено в найлонова торба. Преди това жената закупила ръкавици и сама родила в района. На следващия ден пък потърсила медицинска помощ след като състоянието й се усложнило. Именно тогава медиците сигнализирали органите на реда.

Водното огледало бе източено, а след часове наред издирване тялото на новороденото бе открито близо километър по-надолу по течението. Това е било седмо раждане за 28-годишната. До последно тя криела бременността си, поради факта, че мъжът й бил в затвора и това ще породи съмнение относно бащинството. Според запознати пък, жената била бременна от друг, близък на семейството мъж. Тя казвала на роднините си, че имала тумор в стомаха.

Две от оцелелите деца на 28-годишната са дадени за отглеждане в приемно семейство, за другите три пък грижи полагала свекърва й. Д. пък живеела сама с майка си. Съдът постанови Д.Х. да чака делото срещу себе си с мярка за неотклонение „Подписка“. 28-годишната в момента работи в една от сметопочистващите фирми в града. Нейни колежки твърдят, че младата жена отново е бременна. Тя самата пък отричала.