Инфарктни дни за отличничката Мария, която уби насилника си Боньо Фаса

Към последната права се е „запътило“ делото за смъртта на Богдан Динев /Боньо Фаса/, който бе открит мъртъв в дома си на старозагорската улица „Чая“ 44 на 25 юли 2016-а година в резултат на прободно-порезна рана на дясното бедро и остра кръвозагуба. Подсъдима по НОХД № 464/2018 г. е 18-годишната /по онова време/ ученичка от местната търговска гимназия Мария Гиздева, която денонощие по-късно сама се предаде в полицията по съвета на адвоката си, пише „Монитор“.

Казусът стигна до съдебна зала едва през миналата година по множество причини, до момента всички заседания се гледат при закрити врати. Според защитата на Мария убийството е било извършено в условията на неизбежна самоотбрана, след като криминално проявеният и много пъти осъждан включително и за сексуални престъпления Динев се опитал да я изнасили. Фаса и Гиздева се познавали около тогавашната й месторабота като сервитьорка в старозагорско кафене.

Възрастният мъж я убедил да му гостува под претекст, че иска да й покаже снимки на дъщеря си Изабел , с която бил във влошени взаимоотношения и това го измъчвало. Вече са разпитани 18 от първоначално съобщените 59 свидетели, на останалите са били прочетени в зала дадените при досъдебното производство показания.Защитата на Гиздева е поискала разпит на допълнителен свидетел, който в публичното пространство преди време разказа, че дъщеря му е била жертва на насилие от убития.

Във вторник,11 февруари, отново при закрити врати ще започне изслушване на вещите лица по назначението близо половин дузина експертизи, след което се очаква да бъде насрочена дата за пледоариите. Наследничката на жертвата – дъщеря му Изабела, е конституирана като граждански обвинител под делото, Гиздева е обвинена за умишлено нанасяне на тежка телесна повреда с настъпил летален изход и неправомерно използване на чужд финансов инструмент без съгласие на титуляра.Тя е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лв.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share