Искали да погребат тайно Ангел Христов, гробари копали цяла нощ на прожектори

Искали да погребат тайно Ангел Христов, гробари копали цяла нощ на прожектори

Семейството на починалия Ангел Христов е искало да организира бързо и тайно погребение, пише Lupa.bg. Източници разкриха, че гробари са копали цяла нощ на старите гробища в Дупница.

„Донесоха прожектори в 1 часа през нощта, за да може да виждат гробарите и да копаят. Искаха много бързо да го погребат и тайно от медиите, но някой си отвори устата и се разчу новината, че е починал и така спряха погребението му“ – разказаха запознати.

Всичко това се случва в петък през нощта, когато Геле умира от инфаркт. За смъртта на Ангел Христов са знаели само най-близките му хора – семейството и приближените му. В имението в Ресилово е извикан д-р Васил Бачев, гастроентеролог в болница „Св. Иван Рилски – 2003” – Дупница, който констатирал смъртта на Христов и издал смъртния акт.

Първоначално опелото беше насрочено за неделя, ден след като Христов издъхна. То обаче беше спряно от прокуратурата и бяха назначени аутопсия на тялото и ДНК експертиза. Погребението е днес от 15, 30 ч. в гробищния парк в града.

Засилено полицейско присъствие има днес в Дупница заради погребението на Ангел Христов. Полицията охранява района, за да се гарантира спокойното протичане на траурната процесия. Роднини на починалия поискаха от общината в града да пазят паркинга при храма, за да се обезпечи потока от хора и автомобили, които се очаква да пристигнат.

Хора, които работят в района, се оплакаха, че заради поставените заграждения не могат да стигнат до работните си места, но търпеливо ще изчакат да приключи опелото.

Ангел Христов почина на 3 юни в дома си в село Ресилово. Подготовка за погребението беше направено още същата нощ, но полицията осуети желанието на близките, тялото беше иззето за аутопсия и едва вчера беше върнато на семейството.

Въпросите около това как е настъпила смъртта и как Христов се е прибрал в България остават.