„Искаме справедливост!“ и некролог на лобното място на Милен Цветков

„Искаме справедливост!“ и некролог на лобното място на Милен Цветков

В социалните мрежи бе публикувана сърцераздирателна снимка от мястото, където бе убит Милен Цветков. На нея се вижда некролог, залепен от близките му край лобното място на телевизионния водещ. „Ти винаги ще останеш в сърцата ни! Нека бъде тих и спокоен вечният ти сън“, пишат те в последното си послание към него. Под некролога е залепено и „Искаме справедливост“.

Над 40 хиляди българи се присъединиха към Фейсбук група, целта, на която е да има „Справедлив съд за смъртта на Милен Цветков“. Според създателите на групата, ако членството се превърне в инициативен комитет или група с позиция, общото желание за справедливост ще бъде оправдано. На 30.04.2020 г. Софийски апелативен съд ще заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Адвокатът на убиеца ще обжалва решението за наложената мярка „задържане под стража“, както и обвинението в предумишлено убийство.

Мартин Николев, който също членува в групата, пък предложи да напише писмо от името на всички 40 хиляди будни граждани, в което да се осъдят тенденциозните трагични убийства на пътя, да се отправи призив за адекватно правосъдие и ефикасно изтърпяване на присъдата, предвид факта, че цялото ни общество е свидетел на обратното в много предишни подобни случаи.